Referat

Jubilæumsfesten

30 års Jubilæum 7 november2017

Ruth bød velkommen og fortalte lidt om visens venner som den ser ud nu og dens tilblivelse.
Hovedretten blev sat på et bord og én eller to ”bordformænd” fra hvert bord sørgede for forplejningen ved det bord de sad ved.
Fra sanghæftet der var lavet specielt til lejligheden, sang vi nu ”Jubilæumsfesten”
Ulrik Skeel fra Odin Teatret holdt festtalen hvor han kom ind på betydningen af at fastholde vore traditioner for visesang.
Den måde vi har viser og Visens Venner på startede i Sverige bla. med Edvard Taube og kom til Danmark med Sigfred Pedersen som formand for den første viseforening   i 1953. Vi siger tak til Ulrik for en fin tale. 
Lise Frederiksen, der var med til at starte Visens Venner her i Holstebro, skrev for snart 30 år siden en sang til visens venner, den skulle vi naturligvis også synge.
Så gik vi over til desserten, da den var fortæret sang vi mere fra sanghæftet.
Nu skulle vi til at begynde med underholdningen, Jens Madsen var den eneste af den flok der var med til at starte vores forening, der havde mulighed for at være med til festen. Heldigvis havde Jens og hans kone Rita taget imod invitationen til at deltage i festen. Jens tog sin harmonika frem og spillede nogle dejlige numre. Vi fandt ud af han stadig kan sit kram.
Visen Venners aktører: Inga, Kirsten, Jeanette, Leif, Birgit, og Ruth havde hver en sang, de blev som altid. akkompagneret af Hanne på klaveret og Birgit på harmonika, Jon have desværre ikke mulighed for at være med denne aften.
Det er den faste gruppe som i også har mulighed for at høre på vore viseaftener.

Det var nu blevet tid til Kaffe og kager hvorefter Jørgen Bendix fra Visens Venner i Roskilde gik på scenen for at underholde os.
Jørgen har et meget vidtspændende program som han gav os nogle numre fra og den time han underholdt føltes kort, pludselig var kl. 22,30 og vi sluttede en dejlig aften  med at rejse os og synge, Skul Gammel Venskab rent forgo 
Det var så næsten det sidste, da der kun var under 1½ time til Ruth havde fødselsdag, sang vi  fødselsdagssangen for hende, inden vi gik hver til sit efter en festlig aften i Visens Venner.
  
 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.05 | 10:27

Ja det ses tydeligt at vi har det rigtig hyggeligt i Visens Venner kom nu bare frem og hyg jer med os.

...
08.04 | 18:00
Generalforsamling har modtaget 2
14.03 | 19:46
5. dec. har modtaget 1
14.03 | 19:42
Foreningen har modtaget 1
Du kan lide denne side